Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 1 2 Kurikulum 2013

Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 1 2 Kurikulum 2013

Dalam kesempatan kali ini, Kak Hinda akan update tentang contoh soal bahasa inggris kelas 7 semester 1 kurikulum 2013 dan soal-soal semester 2 atau UKK. Tak hanya soal pilihan ganda, kita juga akan menyimak soal isian.

Soal-soal ini Kak Hinda harap bisa menjadi bahan latihan contoh soal bahasa inggris kelas 7 yang mencakup: soal uts bahasa inggris kelas 7 semester 1 kurikulum 2013, soal uts bahasa inggris kelas 7 semester 2 kurikulum 2013, soal UAS bahasa inggris semester 1, Soal UKK bahasa inggris kelas 7, dll.

Kami akan menuliskan soalnya di badan artikel untuk dipakai sebagai latihan soal langsung melalui situs kami. Kami juga akan menyediakan link soal bahasa inggris kelas 7 semester 1 pdf dan soal bahasa inggris kelas 7 semester 2 pdf.


Langsung saja, berikut ini adalah beberapa soal yang bisa Kak Hinda rangkum untuk teman-teman semuanya.

Kumpulan contoh soal bahasa inggris kelas 7 semester 1 kurikulum 2013

Berikut ini adalah latihan soal UTS bahasa inggris kelas 7 semester 1 kurikulum 2013 dan kunci jawabannya:

Soal UTS bahasa inggris kelas 7 semester 1 kurikulum 2013

A. Complete the sentences with the expressions in the box

  1. We have just begun …………………………………………..
  2. Every student should know …………………………………..
  3. There are ………………………………………………………
  4. The election of the head of OSIS will be next month. Every student should ………
  5. Students ………………. from Monday till Thursday.
  6. The ……………………… will take in the school hall.
  7. ……………………….. require students to wear black belts and black shoes only.

Expression

  • The school rules
  • vote one of the candidates
  • a new school year
  • should wear a white and blue uniform
  • the new school regulation
  • many extracurricular programs
  • farewell party
  • please, be helpful

B. Write the following time in verbal forms.

  1. It is 7 o’clock = ……………………..
  2. It is 12.15 = ……………………..
  3. It is 8.30 = ……………………..

Itulah beberapa soal yang teman-teman bisa pelajari untuk persiapan ujian, ulangan, maupun quiz di sekolah. Sebelumnya tulisan ini ada dalam bentuk pdf dan sudah diterbitkan di situs ini sejak 2014.

Selanjutnya Kak Hinda akan mencoba membahas atau memberikan kunci jawaban buku bahasa inggris kelas 7 kurikulum 2013 bagian A dari soal di atas:

Kunci jawaban soal UTS bahasa inggris kelas 7

Berikut adalah jawaban untuk soal bagian A. Di soal part A ini kita diminta untuk melengkapi soal dengan pilihan jawaban dalam box. Sebenarnya mudah, triknya kita tahu maksud soal tersebut apa.

  1. C – a new school year
  2. A – the school rules
  3. F – many extracurricular programs
  4. B – vote one of the candidates
  5. D – should wear a white and blue uniform
  6. G – farewell party
  7. E – the new school regulation

Download Soalnya

 

Itulah beberapa kunci jawaban berikut pembahasannya. Asalkan kita tahu bentuk dasar sebuah kalimat (Subyek – verb – obyek) ditambah dengan pengetahuan vocab, penggunaan jamak dan tunggal. Pengetahuan dasar ini bisa membantu kita menyelesaikan soal semacam ini.

Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 1

Berikut ini adalah 20 soal UAS bahasa inggris kelas 7 semester 1 kurikulum 2013 yang bisa Anda pakai latihan di rumah:

Number 1-4 refer to the following picture

There is a ... hanging on the wall

1. There is a … hanging on the wall

  • a. Bed
  • b. Mirror
  • c. Chair
  • d. Pillow

2. There are flowers on the …

  • a. Chair
  • b. Mirror
  • c. Cupboard
  • d. Table

3. There is a … beside the bed

  • a. Lamp
  • b. Painting
  • c. Picture
  • d. Blanket

4. There is a … beside the cupboard

  • a. Sofa
  • b. Bed
  • c. Curtain
  • d. Chair

5. Devy finds … in her pencil case

  • a. Board
  • b. Desk
  • c. Pens
  • d. Chair

6. The books are on the …

  • a. Closet
  • b. Dish
  • c. Tub
  • d. Bookshelf

7. I … a brand new car

  • a. Had
  • b. Having
  • c. Have
  • d. Has

8. We can find where the Africa Continent is on the …

  • a. Chair
  • b. Cupboard
  • c. Whiteboard
  • d. Globe

9. My brother goes to school …

  • a. Yesterday
  • b. 3 days ago
  • c. Everyday
  • d. Right now

10. Today is Sunday. Yesterday was …

  • a. Monday
  • b. Saturday
  • c. Tuesday
  • d. Friday

11. Yesterday was Monday, 4 days before today was …

  • a. Friday
  • b. Saturday
  • c. Thursday
  • d. Wednesday

12. Ihsan has dinner at …

  • a. 7 a.m.
  • b. 7 p.m.
  • c. 11 a.m.
  • d. 11 p.m.

13. What time is it? 9.45

  • a. It is a quarter past nine
  • b. It is a quarter past ten
  • c. It is a quarter to nine
  • d. It is a quarter to ten

14. The last month was September, this month is …

  • a. October
  • b. July
  • c. August
  • d. November

15. The next month is December, The last 2 months was …

  • a. October
  • b. September
  • c. August
  • d. November

16. My Father is a…

What is my job?

  • a. Postman
  • b. Doctor
  • c. Dentist
  • d. Soundman

17. Rahma and I … fried rice for breakfast

  • a. Eating
  • b. Eats
  • c. Eat
  • d. Ate

18. She has … hair.

What kinf of hair is this?

  • a. Long straight
  • b. Long curly
  • c. Short straight
  • d. Short curly

19. There … some teachers in this school

  • a. Is
  • b. Are
  • c. Was
  • d. Am

20. My Uncle is a …

What is my uncle's job?

  • a. Doctor
  • b. Husband
  • c. Daughter
  • d. Chef

Kunci jawaban soal UAS bahasa inggris kelas 7 semester 1

Selanjutnya, berikut adalah kunci jawaban buku bahasa inggris kelas 7 SMP kurikulum 2013:

  1. A
  2. D
  3. A
  4. D
  5. C
  6. D
  7. C
  8. D
  9. C
  10. B
  11. A
  12. B
  13. D
  14. A
  15. B
  16. A
  17. C
  18. B
  19. B
  20. D

Untuk soal pilihan ganda seperti ini, pengerjaannya memang lebih mudah. Kalau pas ada soal pilihan ganda yang sulit, maka gunakan metode eliminasi. Artinya, eliminasi jawaban yang menurut teman-teman tidak mungkin sebagai jawaban benar. Lalu tentukan pilihan terbaik dari jawaban yang sudah dipilih dari yang baik.

Atau jika memungkinkan, beberapa soal pilihan ganda memberikan pilihan yang hampir sama kecuali jawaban benarnya. Misalnya:

  • a. Was
  • b. Were
  • c. Are
  • d. Is

Dari empat pilihan jawaban di atas, yang paling beda adalah is. Karena dia merupakan present. Sementara yang lain adalah past.

Tapi belum tentu benar juga kok. Kadang memang yang seperti ini adalah jebakan. Jadi tergantung soalnya juga. Harus hati-hati saja intinya.

Download PDF Soal

 

Kumpulan contoh soal bahasa inggris kelas 7 semester 2 kurikulum 2013

Berikut ini adalah contoh soal uts bahasa inggris kelas 7 semester 2 kurikulum 2013 dan soal UKK bahasa inggris kelas 7 dalam bentuk pilihan ganda. Teman-teman bisa mengunduh soalnya dalam bentuk pdf, juga lho!

Pilihlah Salah Satu Jawaban yang Paling Tepat!

1. NO ENTRANCE

What does the sign mean?

  • a. we may come in
  • b. we can come in
  • c. we are allowed to come in
  • d. we are forbidden to come in

What does the sign mean?

2. What does the sign mean?

  • a. No smoking
  • b. No cutting
  • c. No entry
  • d. No littering

3. Look at the picture carefully. When you find this sign, you are not allowed to…………….

When you find this sign, you are not allowed to

  • a. turn right
  • b. turn left
  • c. go forward
  • d. stop

Announcement The Students Association announces that each student of grade VII should join an extra curricular activity. Please register at the Students Association office by August 31. For more information, contact Ida at the Students Association Office. Students Association

Find the answers number 4-8 from the announcement below.

4. What does the Students Association announce?

  • a. Celebration of Idul Adha
  • b. English debate competition
  • c. Joining an extra curricular activity
  • d. Study tour to Bromo Mountain

5. Who is the announcement for?

  • a. Teacher of grade VII
  • b. Gardener
  • c. The headmaster
  • d. Students of grade VII

6. Where do students register?

  • a. The class of VII A
  • b. The Students Association office
  • c. Teacher room
  • d. Canteen

7. To whom should the students contact for more information?

  • a. Ida
  • b. Adi
  • c. Dia
  • d. Dodi

8. When do the students register?

  • a. Before August 20
  • b. After September 1
  • c. Before September 1
  • d. On August 31

Read a message below and answer the question no. 8 & 9!

Dear Nanda, Sweep the floor and wash the dishes, please. Don’t leave the lamp on. Save the energy. Love, Mom

9. Who is the message for?

  • a. Ninda
  • b. Nanda
  • c. Mom
  • d. Nanda’s mom

10. What does mother ask Nanda to do?

  • a. Clean the room and cook
  • b. Water flowers and wach the dishes
  • c. Take care of her sister and sleep
  • d. Sweep the floor and wash the dishes

Look at these pictures to answer question number 11 and 12!

Gambar Soal No 11

11. Rusdi : Where is B?

Anton :………………..

  • a. B is next to D
  • b. B is in front of C
  • c. B is between A and C
  • d. B is on A and C

12. Reyna : Where is C?

Bryan : ………………….

  • a. C is next to B
  • b. C is beside A
  • c. C is on B
  • d. C is between A and B

13. Mother : Santi, mop the floor please

Santi : sure, Mom.

Mother : ……..dear

  • a. I’m sorry
  • b. Thanks
  • c. OK
  • d. Here you are

Questions number 13-15 are based on the following text.

Dear Tamara, May I wish you health, happiness, and success in your life. Happy birthday. December 9, 1995 December 9, 2014 Love, Jojo

14. Who is the sender of the card?

  • a. Santi
  • b. Sinta
  • c. Jojo
  • d. Tamara

15. Why does Jojo send the card?

  • a. It’s Jojo’s birthday
  • b. It’s Tamara’s birthday
  • c. It’s Tamara’s Mom’s birthday
  • d. It’s Tamara and Jojo’s birthday

16. The following are what Jojo wishes for Tamara, except………..

  • a. happiness
  • b. success
  • c. health
  • d. love

Use this diagram to answer number 17-20

gambar 6 - soal no 17

17. My mother is the…………………..of Mr. Handoko and Mrs. Handoko

  • a. daughter
  • b. sister
  • c. son
  • d. brother

18. Ina and Berta are my……………………..

  • a. uncles
  • b. aunts
  • c. cousins
  • d. nephews

19. Cecilia is my……………..

  • a. daughter
  • b. niece
  • c. cousin
  • d. sister

20. Aunt Ina is Mr. Surya’s……..

  • a. husband
  • b. wife
  • c. sister
  • d. niece

21. Mr. Handoko is Boby’s………………..

  • a. grand grand father
  • b. son-in-law
  • c. grang father
  • d. grand grand child

22. Which one is the correct order ?

I would Hi ! friendsmyselfliketo introduce
12345
  • a. 1 4 5 2 3
  • b. 2 3 1 4 5
  • c. 1 4 5 3 2
  • d. 2 1 4 5 3

23. The boys …. reading.

  • a. is
  • b. are
  • c. am
  • d. sit

My name is Janis. I am twelve years old. I live in Genuk Krajan, Semarang. Here are the

Names of my friends, their ages and addresses.

NameSexAgeAddress
TetoMale1118, Genuk Perbalan, Semarang
LarasFemale1274, Jalan Menur, Semarang
TamtamMale126, Jalan Kamboja, Semarang
TammyFemale1011, Jalan Mataram, Semarang
AiniFemale103, Pegulon Indah, Kendal
UlilMale11Genuk Krajan, Semarang
GunturMale12Genuk Perbalan, Semarang

24. How old is Janis? She is………………….. years old.

  • a. 10
  • b. 11
  • c. 12
  • d. 13

25. Tamtam lives at ….

  • a. 18, Genuk Perbalan, Semarang
  • b. 74, Jalan Menur, Semarang
  • c. 3, Pegulon Indah, Kendal
  • d. 6, Jalan Kamboja, Semarang

for answering question 26-30, read the text below!

The Jackson Family Mr. Jackson is an American teacher, but he lives and works in Denpasar. He teaches English at SMP 8. He is a very good teacher. His students like him. His wife is an Indonesian. She comes from Medan. They have one son and one daughter. The children go to a primary school. Mr. Jackson’s house is made of wood. It has five rooms: a kitchen, a bathroom, a living room and two bedrooms. The Jacksons have a house maid to help Mrs. Jackson to do the house work. The maid comes from Bantul.

26. What does Mr. Jackson do? He is …

  • a. a father
  • b. a teacher
  • c. a student
  • d. a house maid

27. Where do the Jacksons stay?

  • a. In Denpasar
  • b. In Bantul
  • c. In Medan
  • d. In America

28. “She comes from Medan.” (line 3)

The underlined word refers to Mr.Jackson’s …

  • a. teacher
  • b. daughter
  • c. student
  • d. wife

29. Mr. Jackson’s house is made of wood. The sentence means …

  • a. Mr. Jackson is a carpenter
  • b. Mr. Jackson likes to collect wood
  • c. The materials of Mr. Jackson’s house are from wood
  • d. There is a lot of woods in Mr. Jackson’s house.

30. Mr. Jackson’s house has …

  • a. a kitchen and a private room
  • b. a living room and a garage room
  • c. a living room and a bathroom
  • d. a bedroom and a prayer room

 

What does this sign mean?

31. The sign means “… ”

  • a. Don’t be noisy please.
  • b. Don’t take the photographs.
  • c. Don’t bring pets
  • d. Keep off the grass.

Announcement

To all students of SMP 1 Sungai Selan, every Saturday you must wear sport clothes. The students who ignore this announcement will be given a sanction.

32. What is the topic of the announcement above?

  • a. Sport clothes of SMP 1 Sungai Selan.
  • b. A new regulation for students.
  • c. Students’ ignorance.
  • d. Students’ sanction.

33. Students will get punishment if they ….

  • a. come late
  • b. are absent
  • c. obey the new rule
  • d. don’t wear sport clothes

34. The students of SMP 1 Sungai Selan must wear their sport uniform … a week.

  • a. once
  • b. twice
  • c. three times
  • d. four times

 

What does this label mean?

35. The label tells us about…

  • a. the information of a clothing
  • b. the size of a clothing
  • c. the material of a clothing
  • d. the price of a clothing

36. Which of the following sentences is TRUE ?

  • a. You should iron.
  • b. You should bleach.
  • c. You have to dry clean.
  • d. You should not use hand wash

37. Arrange these words into a good sentence

Before (1) – they (2) – to school (3)– breakfast (4) – go (5) – have (6) – my sisters (7)

  • a. 2-5-3-1-4-6-7
  • b. 2-6-4-1-7-5-3
  • c. 7-6-4-1-2-5-3
  • d. 7-5-4-3-2-6-1

God Bless You

38. May God bless you.

The underlined word means ….

  • a. glorify
  • b. blame
  • c. admire
  • d. ignore

39. What do they use the card for ?

  • a. To appreciate someone.
  • b. To congratulate someone.
  • c. To applause someone.
  • d. To say something.

40. ‘May God Always Bless You

What does the underlined word refers to ….

  • a. The writer
  • b. The reader
  • c. The sender
  • d. The receiver

41. Arrange the following jumble words to make a good sentence.

Not to use (1) – with (2) – for water (3) – be careful (4) – the pump (5) – except (6) – other liquid (7)

  • a. 5 – 4 – 1 – 7 – 2 – 3 – 6
  • b. 4 – 1 – 5 – 2 – 7 – 6 – 3
  • c. 7 – 4 – 6 – 5 – 2 –1 – 3
  • d. 4 – 1 – 7 – 2 – 5 – 3 – 6

Dear Prita, Hello, my name is Ida. I am from Banjarnegara, a small town in Central Java. Now I am 12 year old and study in Rakit Junior high school grade 7. I have a sister, Dinda. She is ten and still in elementary school. My sister has straight hair but I don’t. mine is a little bit wavy. Anyway we have the same hobby singing. Prita, I want to be your pen-friend. I know your name from a magazine. Would you be my pen-friend? Please reply my letter and tell me more about you.

42. To whom the letter address ?

  • a. Banjarnegara
  • b. Dinda
  • c. Prita
  • d. Ida

43. Where does Ida go to school ?

  • a. SMPN Rakit
  • b. Elementary school
  • c. Rakit senior high school
  • d. Banjarnegara Junior high school

44. How old is the writer ? She is…..years old.

  • a. twelve
  • b. eleven
  • c. ten
  • d. nine

45. What is the purpose of the text ?

  • a. telling experience
  • b. asking for information
  • c. introducing someone
  • d. getting pen-friend

46. Jodi : Hi, my name is Jodi

Amel : Hi, Jodi. I’m Amel. ……?

Jodi : Semarang. We’ve just move here.

  • a. where do you come from
  • b. where are you going
  • c. how are you
  • d. and you

47. Hadi : Excuse me. Are you Fitra ?

Tia : No, I am not. I am Tia.

Had : Oh,……

Tia : Never mind.

  • a. who are you
  • b. I am sorry
  • c. I see
  • d. really

48. Tika : Jane, what is your hobby?

Jane : Swimming. And how about you?

Tika : ….. I do it on Sunday morning.

  • a. to make fried rice
  • b. I play running
  • c. Singing
  • d. I like jogging

49. Look at the picture ! The woman is…….

The Woman Is ..?

  • a. cooking meals
  • b. washing the cloth
  • c. sweeping the yard
  • d. swimming now

50. Look at this picture.

What is the name of the picture number 2?

The picture no. 2 is …

  • a. mat
  • b. pillow
  • c. bedcover
  • d. rolling pillow

This document was composed with the free online HTML beautifier. Click here to give it a try.

Itulah beberapa contoh soal bahasa inggris kelas 7 semester 2 untuk UTS dan UKK. Semoga bermanfaat. Teman-teman bisa mengunduh versi pdfnya di bawah ini.

Download Soalnya di PDF

 

Soal Kelas 7 SMP Mata Pelajaran Lainnya

Bagi kalian yang ingin mempelajari materi pelajaran lainnya silakan kunjungi link di bawah ini ya.

Demikian informasi yang dapat Kak Hinda sampaikan mengenai contoh soal-soal Bahasa Inggris kelas 7 untuk latihan UTS, UAS, UKK, ulangan harian, ujian, dan quiz. Selamat belajar contoh soal bahasa inggris kelas 7 semester 1 kurikulum 2013 dan contoh soal bahasa inggris kelas 7 semester 2 kurikulum 2013 di atas ya!

Hindayani, S.Si.

Hindayani, S.Si.

Biasa dipanggil Kak Hinda. Lulus dari Matematika UIN Maulana Malik Ibrahim Malang dengan predikat cumlaude. Suka membaca, menulis, dan berbagi ilmu.

Artikel ini telah diperbarui pada 5 Oktober 2019.

Kalau mau mengutip, pakai format ini ya:

Hindayani. 2019. Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 1 2 Kurikulum 2013. https://hindayani.com/soal-bahasa-inggris-kelas-7/ diakses pada (tanggal akses).

7
Kalau ada pertanyaan, Isi komentarnya di bawah ya!

avatar
newest oldest
Bela Rmdni

bahasa inggris angel binggo

Nico Adji Pangestu

hard

Vicky Shr

susah bingitz sih di cari 🙁

Gusti Erza Fahrozi

susah bnr gak cari soall e

Nizar Pepey

cara main zombles ini buka]

Nizar Pepey

iyah gak cari soall mah susah kang

Shinta Dwi

kok gk ada se..soal uts nya..